De stad Abu Dhabi // bezienswaardigheden, Yas Island, visum en het weer

Abu Dhabi is 1 van de 7 emiraten die samen het land Verenigde Arabische Emiraten (VAE) vormt. Het emiraat Abu Dhabi is niet alleen het grootste emiraat van de 7, het is ook de hoofdstad van de VAE. Abu Dhabi beslaat maar liefst 86% van de oppervlakte van de VAE. Abu Dhabi is de naam van zowel het emiraat, als de hoofdstad van het emiraat.

sjeik zayed moskeeBezienswaardigheden in Abu Dhabi

Sjeik Zayed-moskee
De stad Abu Dhabi is een vrij nieuwe stad. De stad laat perfect zien wat je met geld kunt bereiken. De stad heeft vooral nieuwe bezienswaardigheden. De Sjeik Zayed-moskee  is hiervan een goed voorbeeld. Deze moskee, gebouwd tussen 1996 en 2007, lijkt erg op een paleis. Het laat de architectuur van de moderne Islamitische structuur zien. In de moskee passen met gemak 40.000 mensen.

Observation Deck at 300
Observation Deck at 300 is helemaal een nieuwe bezienswaardigheid. Het in 2014 geopende hoogtepunt bevindt zich in toren 2 van de Etihad Towers en vanaf dit observatiedek heb je een prachtig uitzicht over de stad. De hoogte is inderdaad 300 meter. Bekijk het paleis, de rest van de stad en de indrukwekkende kunstmatig aangelegde eilanden voor de kust vanuit dit 360 graden uitzicht, het Observation Deck. Entree kost 75 AED.

Bezienswaardigheden op Yas Island

Yas Marina Circuit
Op Yas Island ligt het Yas Marina Circuit. Dit formule 1 circuit gaat langs vele jachthavens en wordt daarom ook wel het Arabische Monaco genoemd. Het circuit gaat rond het Yas Viceroy Hotel en een gedeelte gaat er zelfs onderdoor. Dit maakt het een van de meest bijzondere formule 1 circuits ter wereld. Je kunt dit circuit gewoon bezoeken. Boek een tour en krijg een rondleiding over het circuit en bezoek de Yas Drag Racing Strip. Je kunt ook tegen betaling meerijden met de meest luxe auto’s zoals een Aston Martin GT4, of een Mercedes AMG.

ferrari world

Ferrari World

Ferrari World
Het Ferrari World in Abu Dhabi is de naam van het grootste indoor attractiepark ter wereld. De winnaar van de ‘Middle East Leading Tourist Attraction’ van de World Travel Awards 2015 ligt net als het Yas Marine Circuit op het kunstmatig aangelegde eiland Yas. Het immens grote rode dak met het ferrari logo erop zorgt ervoor dat het zelfs in de stad Abu Dhabi opvalt. Er staan circa 25 attracties in dit attractiepark met het thema Ferrari. Formula Rossa is de allergrootste van allemaal. Dat is ook niet heel gek, aangezien dit officieel de allersnelste achtbaan ter wereld is. Ervaar hoe het is om op een hoogte van meer dan 50 meter in 4 seconden van 0 naar 240 kilometer per uur te gaan. Hier voel je pas echt de G-krachten. Er zijn nog vier minder heftige achtbanen in Ferrari World, net als attracties zoals Scuderia Challenge, Fast Lane en Speed of Magic.

Visum, alcohol en kledingvoorschriften in Abu Dhabi

Visum en alcohol
Abu Dhabi ligt in het Midden Oosten. Daarom kennen ze in Abu Dhabi andere regels. Een visum hoef je in Abu Dhabi niet te regelen. Dit omdat iedereen met een Europees paspoort met een gratis inreisvisum Abu Dhabi in kunt. Verder mag je uiteraard geen drugs en zware medicijnen invoeren. Alcohol mag wel, maximaal 4 liter. Je mag ook alcohol drinken in Abu Dhabi omdat het een vrij liberaal emiraat is. Toch mag het niet in het openbaar. Ook is openbare dronkenschap en rijden onder invloed ten strengste verboden. Als je alcohol wilt drinken, doe het in het hotel (waar het gewoon mag) en maak het niet te gek.

Korte broek, teenslippers of een hoofddoek?
Je mag in principe rondlopen in een korte broek. Alleen dan kan je de toegang tot toeristische attracties worden ontzegd. Respecteer het land daarom en draag niet te veel bloot, dit wordt namelijk als aanstootgevend gezien. Zorg ervoor dat de schouders bedekt zijn en laat als vrouw geen decolleté zien. Zelfs teenslippers worden niet gewaardeerd. Wil je een moskee in? Dan zul je je zeker aan deze voorschriften moeten houden, vrouwen dienen dan bovendien een hoofddoek te dragen. Als je in het hotel blijft, kun je overigens wel in een korte broek rondlopen. Maar ook hier geldt: maak het niet te gek. Vrouwen mogen overigens autorijden in Abu Dhabi, ga echter nooit rijden met een slok op!

strand van yas

Strand van Yas Island

Het weer in Abu Dhabi

Abu Dhabi is een stad die in de woestijn ligt. Er is dus een warm woestijnklimaat. Voor dit criterium moet er minder dan 200 millimeter neerslag per jaar vallen, en er moet een gemiddelde jaartemperatuur boven de 18 graden Celsius zijn. In Abu Dhabi valt er gemiddeld 57 millimeter neerslag per jaar met een gemiddelde minimumtemperatuur in een jaar van meer dan 21 graden Celsius. Wat vooral opvalt aan Abu Dhabi is het verschil in de gemiddelde minimumtemperatuur en de gemiddelde maximumtemperatuur. Dit verschil is namelijk meer dan 12 graden Celsius; de gemiddelde maximumtemperatuur in een jaar is namelijk meer dan 33 graden Celsius. In de stad is dit verschil minder groot dan in de woestijn.

Zomermaanden en wintermaanden
Het weer in Abu Dhabi is dus heel erg heet. Soms is het onverstandig om buiten te zijn. Zeker in juli tot en met september (gemiddelde maximumtemperatuur van meer dan 40 graden Celsius) moet je erg uitkijken. In de hete zomermaanden zijn er dagelijks zo’n 11 zonuren met gemiddeld 0 dagen neerslag per maand. In de winter is de gemiddelde maximumtemperatuur zo’n 25 graden met 3 dagen neerslag per maand.