Taxi vanaf Abu Dhabi Airport // prijs en reistijd

Taxi’s zijn 24 uur per dag aanwezig op Abu Dhabi Airport om jou naar de bestemming te brengen. Hoewel de bus altijd goedkoper is (zie verbindingen), kan een taxi met een groepje wel handig zijn als je snel in het hotel wilt aankomen. Er is een verschil van auto’s. Kom je in terminal 1&3 aan, heb je te maken met Mercedes Vitos. Buiten terminal 2 staan Toyota Camry’s. Beide soorten reiden op de meter, maar er is een verschil.

Taxi vanaf Abu Dhabi – online bestellen

Wil je een VIP-taxichauffeur op je hebben wachten? Dit kun je regelen met Taxi2Airport. Dit bedrijf werkt samen met taxichauffeurs in de stad en bij het vliegveld. 24 uur van tevoren zul je een voucher ontvangen met de contact-gegevens van de chauffeur. Meestal is dit niet nodig, hij neemt wel contact met jou op en vluchtvertragingen worden automatisch doorgegeven.

Helemaal niet duur! Bekijk wat jouw vliegveld taxi kost.

Normale taxi prijzen

Terminal 1, 2 & 3
Bij de arrivals hall van terminal 1&3 staan de grotere Mercedes Vitos. Dit betekent meer ruimte voor bagage, meertalige chauffeurs die tevens uitstekende kennis hebben van de stad Abu Dhabi. Ze accepteren ook meerdere valuta. De Toyota Camry taxi’s staan bij de arrivals hall van terminal 2. Deze taxi’s zijn wat kleiner. Toch spreken ook deze chauffeurs de talen en nemen bijvoorbeeld ook euro’s aan.

Prijzen
De prijzen van de taxi’s bij Abu Dhabi Airport zijn vrij exact. De meter start op 25 AED, oftewel 25 dirham. Tot 50 kilometer betaal je 1.6AED per kilometer. Na 50 kilometer is het 9 fils (0.09AED) per kilometer extra. Tussen 10 uur ’s avonds en 6 uur ’s ochtends kost het in plaats van 1.6AED per kilometer tot 50 kilometer, 1,69AED per kilometer tot 50 kilometer. Moet je ergens wachten door bijvoorbeeld een file? Dan kost het 0.5AED per minuut. Je kunt 5 minuten gratis wachten.

Hulp nodig met je taxi? Bel 0600535353 binnen de Verenigde Arabische Emiraten, of +97126356040 buiten de VAE.